Kuopioon palannut Ellen Nokkala on CTA:n uusi markkinointistrategisti 

Hyvän elämän pääkaupungiksi itsensä brändännyt Kuopio on viime vuosina houkutellut paluumuuttajia, ja onpa myös koronapandemia osaltaan kiihdyttänyt maan sisäistä muuttoliikettä. Yksi synnyinkaupunkiinsa palanneista on Helsingin Kuopioon 1,5 vuotta sitten vaihtanut Ellen Nokkala, joka myös aloitti työt CTA:n markkinointistrategistina viime elokuussa. 

Ellenillä stadeissa ehti vierähtää 17 vuotta. Mielessä oli jo pidempään muhinut ajatus elämänmuutoksesta ja ehkäpä muutosta ulkomaille, mutta koronapandemian myötä Kuopio nousi esiin varteenotettavana vaihtoehtona. Muuttokuorma Helsingin Töölöstä kohti Savon sydäntä starttasikin lopulta monen asian summana.

– Kaipasin rauhallisuutta ja jollakin tapaa helpompaa elämää. Ehkä juuri korona-aika on saanut ihmisiä pääkaupunkiseudulla miettimään, onko tarkoituksenmukaista viettää loppuelämää hektisyyden, liikenneruuhkien ja kovan kilpailun keskellä. Kuopiossa elämisen kustannuksetkin on aivan erilaiset, kertoo Jynkästä kotoisin oleva Ellen.

Helsingin-vuosilta kannuksia kumppanuuksiin

Kuopioon asetuttuaan Ellen aloitti verkkokauppamaailman opiskelun Rastor instituutin Digital Sales and Growth Hacking -koulutuksessa, johon liittyvässä työharjoittelussa Carlsonin markkinointiosastolla sisältyi monenlaista mielenkiintoista. – Pääasiallinen työtehtäväni oli Carlsonin kanta-asiakasohjelman kehitys ja asiakasdatan analysointi, mutta autoin myös uutiskirjemainonnassa ja pääsinpä toimimaan käsimallinakin, Ellen naurahtaa.

Kumppanuuksista ja markkinoinnin strategisesta suunnittelusta Ellenille on kertynyt runsaasti kokemusta Helsingin-vuosilta. Ennen lähtöpäätöstä Kuopioon vierähti kolmisen vuotta monialakonserni Keskolla K-Plussalla ja Key Account Manager -positiossa.

 – Vastasin Keskolla ulkoisista kumppaneista ja yhdessä Osuuspankin kanssa tuotetun K-Plussa-korttituotteen ja muiden pankkien yhteistyökorttituotteiden markkinoinnista. Sain Keskolla työskennellä monipuolisesti eri toimialojen yritysten kanssa, kuten Nesteen, Tallink Siljan, Finnkinon, Tjäreborgin, Flamingo Span ja Plus Terveyden. Tätä ennen toimin VR:llä Veturi-ohjelmassa ja vastasin mm. kanta-asiakkuusmarkkinoinnin sisällöntuotannosta ja kumppanuuksista. Ennen tätä vierähti varustamo Viking Linella 7,5 vuotta asiakkuuspäällikkönä kanta-asiakasohjelmasta vastaten, Ellen luettelee.

CTA on isojen persoonien toimisto

Työ markkinointistrategistina on sekä markkinoinnin suunnittelua että asiakkuuden johtamista, ja aiemmat työroolit kumppanuusasiakkuuksien parissa tukevat onnistumisia uudessa positiossa. – Isommista organisaatioista minulle on karttunut paljon nykyisiä asiakkaitani hyödyttävää osaamista mm. data-analytiikkaan liittyen. Asiakkuuksissa toimin ikään kuin valvojana, eli koordinoin, aikataulutan, suunnittelen ja pidän lankoja käsissä. Tavallaan olen kuin markkinointipäällikkö useammassa yrityksessä! Ellen summaa.

Kun mielenkiintoiset asiakkuudet vaihtelevat sisällöiltään, ei yksikään päivä ole samanlainen. Toinen viihtymisen edellytys on CTA:lla vallitseva hyvä meininki, joka saa Ellenin kehumaan toimistoa ja työkavereitaan vuolaasti. – Koin heti alusta lähtien, että minua oli tänne kovasti toivottu. Jo ensimmäisessä haastattelussa välittyi fiilis hyvästä yhteisöstä, johon mieluusti tahtoisin mukaan. CTA on isojen persoonien toimisto. Täällä on asiantunteva ja rento ilmapiiri, jossa uskaltaa ja saa olla juuri sitä mitä on. 

Herkkyydestä kumpuava luovuus on läsnä myös vapaa-ajalla

Fyysisestä kunnosta huolehtiminen auttavat rauhalliseksi, pohdiskelevaksi, tarkaksi, tunnolliseksi ja analyyttiseksi itseään kuvailevaa Elleniä jaksamaan vaativassa ja ajoittain hyvinkin hektisessä työssä. Vastapainoksi Kuopio ympäristöineen tarjoaa runsaasti erilaisia mahdollisuuksia harrastamiseen, ja Ellen kertookin käyvänsä säännöllisesti kuntosalilla ja pulahtamassa Kuopion Talviuimareiden avannossa.

Kuntoilun lisäksi herkkä ja luovuutta pursuava Ellen kertoo myös maalaavansa. Maalaukset työstyvät kepeällä ja vapaalla otteella ensisijaisesti omaksi iloksi, mutta enenevässä määrin työt ovat alkaneet löytää kodin taidetta arvostavien kodeista, ja löytyypä Ellenin teoksia jo CTA:n toimistoltakin.

Meren syleily – Ellen Nokkala

 – Maalaaminen herättää onnistumisen tunteita ja joskus myös turhautumista. Usein koko maalaus ilmentää jotakin maalatessa vallinnutta tunnetta. Inspiraatio syntyy värien kautta, ja saan ideoita myös muiden taiteilijoiden maalauksista. Onneksi tila uudessa kodissa mahdollistaa maalaamisen vielä paremmin.

Ellenin maalauksia voit ihailla lisää Instagramissa.

Uusi koti löytyi idylliseltä Linnanpellolta

Helsingin kantakaupungissa sijaitseva, kulttuuriväen ja taiteilijoiden suosima kaupunginosa Töölö oli sielukkaista ympäristöistä viehättyvälle Ellenille mieluisa kotisatama vuosien ajan, ja ehkäpä siksi vaatimuksia oli myös uuden kodin sijainnille Kuopiossa. Inspiroiva puutalokoti löytyi lopulta idyllisellä Linnanpellolla, jonne Ellen pääsi asettumaan yhdessä pitkäaikaisen elämänkumppaninsa Romeon kanssa hieman ennen vuodenvaihdetta. 

– Romeo on minun 11-vuotias senioriherrani, josta löytyy kiinanharjakoiraa, chihuahuaa ja perhoskoiraa. Iästään huolimatta Romeo on kyllä oikein hyvin säilynyt, ja tulee siinä varmasti emäntäänsä, huumorintajuinen Ellen lohkaisee nauraen. Kuopiossa Ellenillä on Romeonsa lisäksi perhettä, sillä vanhemmat asuvat myös kaupungissa. Lähipiiristä löytyy paljon vanhoja ystäviä, ja onpa välitön ja sosiaalinen paluumuuttaja ehtinyt saamaan uusiakin. Myös vanhoja ystäviä on palannut maailmalta takaisin Kuopioon.

– Tuntuu hyvältä olla täällä. Hetkeäkään en ole katunut tätä päätöstä muuttaa takaisin!

Myös CTA:lla ollaan mieltyneitä Ellenin tapaan tehdä

Jos Ellen ei ole katunut hetkeäkään, niin tyytyväisiä ollaan myös CTA:lla, sillä markkinointistrategistin rooli tietynlaisena liimana asiakkaiden ja oman tekemisen välillä on erityisen tärkeä.

Ellen on osoittanut sopivaa, joustavaa mieltä tavassa johtaa asiakkaidemme markkinoinnin kehittämistä sekä kokonaisuuksien koordinointia. Lisäksi on ollut mahtava saada meille paluumuuttaja juuri pääkaupunkiseudulta. Ellen on tuonut mukanaan toimivia ajatuksia suurempien yritysten markkinoinnista. Tätä näkemyksellisyyttä pääsemme hyödyntämään nyt asiakkaidemme kasvun suunnittelussa.

Kaipaatko uusia ja raikkaita ideoita toimivaan markkinointiin? Haluaisitko Ellenin vastaamaan siitä, että markkinointi todella kannattaa? Ota yhteyttä myyntijohtajaamme Sami Lappiin! Sami kertoo sinulle lisää.

Sami Lappi
Myyntijohtaja
0400 219 735
[email protected]

Tilaa uutiskirje