Miten minä tulin Call To Actionille

Syksyllä 2019 odottelin Bellanpuiston citygolfradalla meidän toimariamme Akia. Olin ollut opintovapaalla vuoden alusta suorittamassa loppuun tradenomitutkintoa mutta vailla opinnäytetyön aihetta. Olin laittanut Akille viestiä Linkkarissa ja kertonut omista tulevaisuuden suunnitelmistani ja kiinnostuksestani tehdä opinnäytetyö Call To Actionille. Ehdotin tapaamista ja sain valita paikan. Ajattelin, että golfia pelatessa tapaaminen ei mene ainakaan pönöttämiseksi.

Pelailun lomassa kävimme keskustelua CTA:n toimintatavoista, kehitystyskohdista, Akista esimiehenä, työntekijöistä, taloustilanteesta, minusta, osaamisestani, golfista – mutta ei opinnäytetyöstä. Kun peli oli ohi ja voittaja selvillä, pääsimme viimeinkin itse aiheeseen. Golfmatsin aikana olimme selvittäneet yhdessä, sovinko CTA:n työkulttuuriin ja voinko olla yritykselle hyödyksi jollain tavalla. Olimme päässeet yhteisymmärrykseen, ja vastaus oli kyllä.

Opinnäytetyöstä myyntihommiin

Opinnäytetyöni aiheena oli Call To Actionin myyntiprosessin kehittäminen. Omat vahvuuteni ovat aina olleet myynnin puolella. Myyntityössä olen pyrkinyt löytämään ja ratkaisemaan asiakkaiden ongelmia ja mielestäni siinä myös onnistunut. Olemalla läsnä ja kuuntelemalla olen pystynyt poimimaan asioita, jotka oikeasti vievät asiakkaan liiketoimintaa eteenpäin.

Astelin ensimmäisen kerran CTA:n toimistolle lokakuun alussa 2019 hivenen jännittyneenä. Olin etuajassa, eikä toimistolla ollut muita kuin Jussi. Hän esittäytyi ja tarjosi kahvit. Vähitellen tutustuin myös muihin työntekijöihin, ja opparin teko alkoi rullata mukavasti.

aki karkulahti ja sami lappi
”On mukava olla työpaikassa, jossa asiat saattavat riidellä mutta eivät ihmiset. Siksi voin sanoa tekeväni töitä hyvien tyyppien kanssa.”

Marraskuun puolivälissä juhlittiin sitten CTA:n 5-vuotissynttäreitä. Myös minut kutsuttiin, mutta ei vieraaksi vaan mukaan edustamaan yritystä. Tuntui hienolta, kun minutkin otettiin porukkaan, vaikka minähän olin vain tekemässä opinnäytetyötäni. Aki istutti minut asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden keskelle viettämään iltaa. Minulle tilanne oli poikkeuksellinen, sillä vaikka minulla ei ollut virallista suhdetta yritykseen, minut oltiin otettu lämpimästi vastaan ja osaksi työyhteisöä. Olimme toki puhuneet Akin kanssa paljon CTA:n arvomaailmasta, kulttuurista ja toimintatavoista, joten täysin kylmiltään en tilanteeseen joutunut. Karaokelavalle sen sijaan jouduin….

Opinnäytetyöprosessi kaikkine oheistoimintoineen meni siis oikein hyvin, koska sen päätteeksi kirjoitin työsopimuksen ja vuoden 2020 alussa sain aloittaa CTA:n leivissä myyntipäällikkönä.

Hyvät tyypit töissä

Minulle oli jo pitkään ollut selvää millaisessa yrityksessä haluan työskennellä ja millaiset sen arvot ovat. Call To Action on juuri sellainen paikka. Pääsen tekemään sitä missä olen hyvä, mutta myös oppia joka päivä jotain uutta. Luulin aiemmin tietäväni jotain markkinoinnista – olin oikeassa, mutta nyt tiedän paljon enemmän. Myynnistäkin alan reilun kymmenen vuoden harjoittelun jälkeen päästä jo vähän jyvälle.

Saan tehdä töitä ihmisten kanssa joihin luotan paitsi ammattilaisina myös ihmisinä. On mukava olla työpaikassa, jossa asiat saattavat riidellä mutta eivät ihmiset. Siksi voin sanoa tekeväni töitä hyvien tyyppien kanssa. Meidän arvoissamme elämä tulee ensin. Se ei ole pelkästään paperille tehty kirjaus, vaan toteutuu arjessa oikeasti. Viimeisimmässä kehityskeskustelussa nostin itse esiin kiitollisuuteni luottamuksesta. Minuun on luotettu alusta saakka, ja sen luottamuksen olen myös yrittänyt lunastaa parhaani mukaan.

En siis ole missään nimessä katunut päätöstäni laittaa Akille viestiä ja ehdottaa golfkierrosta. Kävimme juuri vastikään ottamassa revanssin ja lopputulos oli sama kuin viimeksikin. Jos kiinnostaa tietää miten kävi, soita minulle tai laita viestiä Linkkarissa.

Nyt minun ja meidän porukkamme kaveriksi tarvitaan hyvä projektipäällikkö. Käy lukemassa, millainen hän meidän mielestämme on ja pohdi olisimmeko sinulle hyvä tiimi.

sami lappi myyntipaallikko call to action oy

Sami Lappi
Myyntipäällikkö
0400 219 735
[email protected]

Tilaa uutiskirje