Ella Tuovinen

Pitkänhuiskea sisällöntuottaja, entinen jenkkifutari

Huolellisesti tehdyllä sisällöllä on helpompi vaikuttaa

Olen Ella Tuovinen, pitkänhuiskea paljasjalkainen kuopiolainen tradenomi. Minua kiinnostavat ihmiset ja ilmiöt ja syyt niiden takana.

Call To Actioniin tutustuin kesällä 2016 amerikkalaisen jalkapallon seuran Kuopio Steelersin kautta. Steelersin digitaalinen markkinointi toteutettiin yhteistyössä Call To Actionin kanssa, ja pääsin Steelersin markkinointitiimin jäsenenä jo silloin kurkistamaan, miten vahvaa ammattitaitoa ja osaamista löytyy toimistorakennuksen vaaleanpunaisten seinien sisältä. Tammikuussa 2018 aloitin työsuhteen Call To Actionilla osana digilaboratoriomme upeaa porukkaa.

Työpäiväni kuluvat sosiaalisen median ja sisällöntuotannon ympärillä. Kirjoitan ja julkaisen sisältöjä sekä jaan niitä sosiaalisen median eri kanavissa. Työtehtäviini kuuluvat sisällöntuotannon lisäksi myynti ja asiakaspalvelu. Tämän lisäksi tulen tulevaisuudessa vetämään koulutuksia sosiaalisesta mediasta ja Instagram-markkinoinnista.

Some-mainonnassa tärkeintä on persoonallisuus

Sosiaalisen median alustoista Instagram on lempilapseni ja vahvinta osaamisaluettani. Uskaltaisin jopa nimittää itseäni jonkinlaiseksi Instagram-velhoksi. Missioni on saada yrityksen brändin persoonallisuus näkyviin ja tuoda yrityksen Instagram-tilille enemmän luonnetta käyttämällä hyväksi mukaansatempaavaa visuaalista sisältöä. Huolellisesti tehtyyn sisältöön on helpompi samaistua, eikä se silloin tunnu asiakkaan näkövinkkelistä vain päälleliimatulta markkinointikoneiston tuotteelta.

Sosiaalinen media kasvattaa jatkuvasti merkitystään markkinointivälineenä. Sosiaalisessa mediassa sisältö todella on kuningas. Laadukas sisältö on hyvän ja kiinnostavan kuvan sekä nokkelan ja oivaltavan tekstin summa. Siksi haluan ammatillisesti kehittyä paremmaksi visuaalisen materiaalin tuottajaksi sekä syventyä tarkemmin luovan kirjoittamisen saloihin. Haluan siis kehittyä tarinankertojana, sillä juuri tarinat kiinnostavat ihmisiä.

Muuten haluaisin oppia olemaan kärsivällisempi ja edes joskus toimimaan ajatuksella “go with the flow”. Minulla on huono tapa pyrkiä saavuttamaan haluamiani asioita mahdollisimman nopeasti, vaikka joskus olisi parempi antaa asioille aikaa kehittyä. Olen henkeen ja vereen kello- ja kalenteri-ihminen ja aikataulutan tulevan viikon tapahtumat etukäteen lähes minuutin tarkkuudella. Välillä olisi siis hyvä oppia ottamaan rennommin, ettei nuttura kiristy liian tiukalle.

Vahvuuteni on esiintymistaito. En ota turhaa stressiä yleisön tai kameran edessä olemisesta ja saatan jopa salaa nauttia siitä. Olen sitä mieltä, että itseään pitää haastaa jatkuvasti, sillä kehittyä voi vain kun uskaltaa astua pois omalta mukavuusalueeltaan. Rohkeuden ja ilon esiintymiseen olen oppinut juuri tätä kautta. Heitin itseni esiintymisen suhteen kerran niin sanotusti todella syvään päähän ja opettelin uimaan. Sen jälkeen huomasin, miten paljon iloa ihmisten edessä puhuminen voi tuoda. En kuitenkaan tarkoita yksinäistä monologia vaan aidosti vuorovaikutteista tilannetta, jossa yleisö osallistuu mukaan esitykseen ja lopputuloksena on hyvää keskustelua ja ajatusten vaihtoa.

Positiivinen pohjavire

18 kuukauden päästä työskentelen digimarkkinoinnin parissa sellaisessa ympäristössä ja sellaisten asiakkaiden kanssa, jotka kehittävät osaamistani jatkuvasti. Jokainen opittu asia ja voitettu haaste kehittävät kohti isompia asioita ja haasteita. Jatkuva itsensä kehittäminen, oman itsensä haastaminen ja itsensä kanssa kilpailu sopivalla itsevarmuudella maustettuna tarkoittavat sitä, että olen valmis juuri silloin kun minun on oltava valmis.

Tulevaisuutta ei voi ennustaa. Kuka tietää, mihin suuntaan tuulet puhaltavat reilun vuoden kuluttua? Tällä hetkellä elämää ohjaa kuitenkin positiivinen vire ja toivonkin sen jatkuvan mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Lähitulevaisuuden suhteen haaveeni ovat maltillisia. Toivon aurinkoisia talvisäitä ja kohtuullisia pakkaslukemia, sillä aioin tehdä tänä talvena oman ennätykseni hiihtokilometreissä.

Lue Ellan blogeja