Hannu Klemetti

Frisbeegolfaava graafikko ja webbisivujen virittäjä

Ammatillinen kehittyminen on erottamaton osa työprosessia

Olen Hannu Klemetti, visuaalisesta muotokielestä ja netin kiemuroista innostunut graafinen suunnittelija, webbisivujen virittäjä ja koodaaja. Syntyjäni olen Helsingistä, mutta asunut melkein koko ikäni Kuopiossa. Tietokoneet ovat olleet mukana harrastuksissani 80-luvulta lähtien: jo peruskoulun ohessa osallistuin “demokompoihin”, joissa alan harrastajat kilpailivat ohjelmoimalla omia esityksiään.

Ensikosketukseni mainostoimistoelämään tapahtui vuonna 1995. Siitä lähtien olen työskennellyt graafisena suunnittelijana pääasiassa kuopiolaisissa mainostoimistoissa. Välillä tutustuin alaan pohjoisempana Oulussa. Myös ohjelmistokehittäjän tehtävät ovat minulle tuttuja. Kaiken kaikkiaan päädyin alalle vähän sattumankin kautta, mutta alan jatkuva kehittyminen sekä oman kädenjäljen näkyminen luovassa työskentelyssä veivät minut mukaansa. Tällä tiellä jatkan koko ajan uutta omaksuen.

Kymmenen vuotta sitten otin askeleen kohti yrittäjyyttä. Aloitin työskentelyn freelancerina ja reilun vuoden kuluttua perustin ensimmäisen yritykseni Advisio Oy:n. Yrittäjänä monenlaisissa projekteissa ahkeroidessa tutustuin Jussiin, jonka kanssa ryhdyimme yhteistyöhön ja perustimme Mainostoimisto JuuriMedian. Rakentaessamme asiakkaillemme verkkosivuja ja visuaalisia ilmeitä tulimme tutuiksi Call To Actionin kanssa. CTA:n kanssa yhteistyö vain syveni, huomasimme täydentävämme toistemme osaamista ja sitä myöten toimistomme lopulta yhdistyivät. Call To Actionissa olen osakkaana, ja yrittäjähenkinen työnkuvani jatkuu.

Mitä vain asiakkaan liiketoiminta vaatii

Call To Actionilla teen graafista suunnittelua sekä rakennan asiakkaille kotisivuja ja luon niille erilaisia toiminnallisuuksia. Pidän työni monipuolisuudesta ja uusien ja mielenkiintoisten ihmisten tapaamisesta. Työpäiväni koostuvat tapaamisista, suunnittelusta ja ideoinnista, piirtämisestä ja luonnostelusta sekä ohjelmoinnista. Vahvuuteni on verkkosivujen kehittäminen erityisesti visuaalisuuden ja toiminnallisuuden yhdistämisen näkökulmasta.

Call To Actionin nuorekas ja inspiroiva tiimi sekä mukaansa vetävä tekemisen meininki saivat houkuteltua minut mukaan tähän työympäristöön. Kehittyminen ammatissa on täällä erottamaton osa työprosessia. Kun se vielä yhdistetään erittäin monipuoliseen osaajatiimiin, jonka kanssa tekeminen on luontevaa, tuntuu CTA omalta paikalta. Yhdistyminen on tarjonnut mahdollisuuden kasvattaa asiakkaille tarjottavaa palveluvalikoimaa. Samalla myös vaihtoehdot oman toimenkuvan eteenpäin viemiseen ja uuden oppimiseen ovat löytäneet uusia virtauksia. Koen, että suuremmassa yksikössä toimiminen antaa tukea kehittää omaa osaamista ja asiakkaille tarjottavia työkaluja.

Olen havainnut asiakkaiden arvostavan räätälöityjä kotisivuja ja kokenut myötäilon hetkiä, kun olemme saaneet luotua sivuille asiakkaan liiketoimintaa edistäviä ratkaisuja. Uskon, että yhdistelmä, jonka muodostavat luova graafinen suunnittelu, vahva WordPress-osaaminen, ja koko toimiston vankka asiantuntemus antavat Call To Actionille kilpailuedun, jolla pystymme auttamaan asiakkaan kuin asiakkaan liiketoimintaa.

Strategiaa ja käytäntöä

Tulevaisuudessa haluan kehittyä strategisessa suunnittelussa ja pystyä luovemmin ratkaisemaan markkinoinnillisia ongelmia. Käytännön tuotantotyöstä en kuitenkaan aio luopua. Haluaisin myös oppia kehittämään ideointiprosessiani ja pelkistämään sekä visuaalisen suunnittelun että kotisivutoteutuksen vain olennaisen jalostamiseksi kaikki turhat rönsyt pois karsien. Suunnittelun suhteen haluan keskittyä uusien asiayhteyksien tunnistamiseen ja kehittämään uudenlaisia malleja asioiden ratkaisemiseksi. Lisäksi haluan oppia kannustavaa ja vahvuuksia esiin tuovaa tiimitoimintaa.

Vapaa-ajallani olen innokas frisbeegolffaaja. Siinä lajissa minulla on intoa enemmän kuin taitoa, mutta tekemällä tuntuu oppivan. Olen myös innokas luonnossa liikkuja ja mökkeilijä. Oma suosikkimökkityyppini sijoittuu aikakaudelle, jolloin käytössä oli kaasuhella ja saunassa puukiuas. Rinteestäkin minut voi tavata, sillä laskettelua olen harrastanut koko ikäni.