Jussi Pääkkönen

Olutta paneva graafikko

Harrastuksista tuli Jussin ammatti

Moro! Olen Jussi Pääkkönen, Kuopiossa syntynyt ja täällä ikäni asunut graafisen alan ammattilainen. Pienestä pojanklopista asti olen ollut kiinnostunut videopeleistä ja tietotekniikasta. Ensimmäinen omistamani tietokone oli Atari ST 80-luvun loppupuolella. Se oli ensimmäinen työkaluni tietokonegrafiikan, musiikin ja alkeellisten animaatioiden luomiseen. Ensimmäiset rakentamani verkkosivut puolestaan osuvat aikaan, jolloin 14 kilobitin modeemit olivat arkipäivää. Piirtäminen, maalaaminen ja kaikenlainen rakentelu ovat olleet vahvimpia osaamisalueitani jo aivan pienestä pitäen, joten “joutuminen” nimenomaan tälle alalle on käynyt luontevasti. Harrastukset verkkosivujen, kuvankäsittelyn ja valokuvauksen parissa ovat muuttuneet ammatiksi.

Luontevasti Call To Actionille

Olen tehnyt graafista suunnittelua sekä verkkosivuja ammatikseni jo 13 vuotta. Yrittäjänä olen ollut vuodesta 2012 vuodesta lähtien. Huhtikuussa 2018 aloitin työt Call To Actionilla. Graafisena suunnittelijana ja WordPress-tietäjänä vastaan verkkosivustojen visuaalisesta ilmeestä ja toteutuksista sekä muusta sekalaisen sälän suunnittelusta yritysilmeistä painotuotteisiin.

Nykytilanteeseen päädyimme Hannun kanssa yrityskaupan tuloksena myytyämme oman yrityksemme Juurimedian ja sitä myöten osaamisemme Call To Actionille. Juurimedialla ja CTA:lla on ollut yhteisiä asiakkaita ja projekteja, joten koimme molempien osapuolten kannalta järkeväksi yhdistää toiminnan saman katon alle. Uskon, että Call To Action tulee olemaan tulevaisuudessa iso tekijä. Meillä on täällä nimittäin todella osaava porukka ja hyvä yhteishenki.

Olutta ja droneja

Tulevaisuudessa näen itseni tekemässä samoja asioita kuin nykyisin pääpainon ollessa WordPress-pohjaisten verkkosivustojen suunnittelussa ja toteutuksessa. Hakukoneoptimointi ja Googlen palveluiden laajempi ymmärrys sekä videokuvaus ovat asioita, joista haluan jatkossa oppia lisää.

Olen valokuvannut pitkään sekä työkseni että vapaa-ajalla. Tuorein mielenkiinnon kohde valokuvauksen saralla on drone-kuvaus. Sitä myötä myös videokuvaus on alkanut kiinnostaa yhä enemmän.

Vapaa-aikani kuluu liikuntaharrastusten ohella v. 1920 rakennetun puutalon parissa puuhastellen. Hyväksi havaittu keino arjesta irtaantumiseen liikuntaharrastusten lisäksi on eräjormailu luonnossa. Pari kertaa vuodessa on myös suunnattava ulkomaille joko kavereiden tai puolison kanssa. Muuten lähellä sydäntäni ovat moottoripyöräily, kirjat, Netflix, hyvät oluet ja erityisesti niiden valmistaminen itse.

Avaa keskustelu
Tarvitsetko apua?
Moro! Kuinka voimme auttaa?