Miksi WordPress-kotisivut on hyvä valinta yrityksille?

WordPress-julkaisujärjestelmä on avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä. Avoin lähdekoodi tarkoittaa, että kuka tahansa voi kehittää sitä – se ei ole kenenkään omistama. Julkaisujärjestelmä puolestaan tarkoittaa alustaa, jolla verkkosivujen sisältöä hallitaan. Sanalla sanoen julkaisujärjestelmä muodostaa asiakkaan kanssa käytävän vuorovaikutuksen perustan.

WordPress on maailman yleisin sisällönhallintajärjestelmä (Content management system, CMS). Se on käytössä yli kolmanneksella kaikista maailman verkkosivustoista.

WordPressin voima perustuu sen monipuolisuuteen. WordPress on mukautettavissa lukuisiin eri tarpeisiin ja tarkoituksiin. Siihen on saatavilla paljon lisäosia ja teemoja, joiden avulla sivuston ominaisuuksia ja toimintoja on helppo laajentaa. Lisäosista on jopa suorastaan runsaudenpula, sillä niitä on kymmeniä tuhansia. Yleisimmin käytössä olevia lisäosia ovat esimerkiksi

 • verkkokauppa ja sen maksu- ja toimitustavat
 • hakukoneoptimoinnin työkalut (Yoast SEO)
 • sosiaalisen median linkitykset ja upotukset
 • blogit
 • ilmoittautumis- ja palautelomakkeet

WordPress säästää aikaa ja rahaa

WordPressilla toteutetuissa kotisivuissa on liiketoiminnan kannalta kaksi lyömätöntä etua.

 1. Kaikkea ei tarvitse tehdä alusta lähtien itse. Valmiita lisäosia hyödyntämällä eri toiminnallisuuksien liittäminen sivustoon käy vaivatta. Toiminnallisuuksien kehittäminen itse on erittäin kallista ja vie todella pitkään. WordPressin kanssa kaikki nämä kulut on jo hoidettu. Esimerkiksi verkkokaupan kohdalla säästöä voi tulla laajuudesta riippuen kymmeniä tai jopa satoja tuhansia euroja.

 2. Sivuston jatkokehitys ja muokkaukset eivät ole sidotut sivuston tehneeseen henkilöön. WordPressin suosio takaa, että osaajia kyllä löytyy. He pystyvät auttamaan sivustoosi liittyvissä kysymyksissä.

WordPress on helppo

WordPressin käyttö on helppo oppia. Sisällön lisääminen ja muokkaaminen kotisivuille käy amatööriltäkin pienen perehdytyksen jälkeen. Mitään sen kummempaa erityisosaamista ei vaadita. Pystyt siis itse päivittämään sivuston sisältöjä ilman välikäsiä ja ylimääräisiä kuluja. WordPressia on kehitetty ensisijaisesti helpon käytettävyyden periaatteista käsin. Sen toimintaperiaatteet ovat siksi loogiset ja käyttö suhteellisen suoraviivaista.

Jos olet joskus pitänyt blogia tai muuten pyöritellyt sisältöjä verkossa, olet todennäköisesti jo käyttänyt WordPressia. Se oli alun perin nimittäin juuri blogialusta. Vähäinenkin kokemus on joka tapauksessa avuksi, eikä sinun tarvitse opetella käyttämään itsellesi kokonaan uutta järjestelmää.

Mistä kannattaa maksaa?

WordPress lukemattomine lisäosineen on sinällään ilmainen. Muokkaaminen sopivaksi liiketoimintaa palvelevaksi, toimivaksi kokonaisuudeksi vaatii kuitenkin näkemystä, kokemusta ja osaamista. Asiantuntija osaa ottaa huomioon toiminnallisuuteen vaikuttavat tekijät yksilöllisesti kunkin sivuston kohdalla.

Millainen on hyvä kotisivukokonaisuus?

 1. Sivustolle on asetettu selkeät tavoitteet:
 • palvelee markkinoinnin ja viestinnän tavoitteita
 • myynti tai myyntiin johdattaminen eli kävijän saaminen toimimaan halutulla tavalla
 1. Asiasisältö on mielenkiintoista ja helposti löydettävää:
 • sivun sisäinen rakenne helppokäyttöinen
 • hakukoneystävällinen ja asiakasta palveleva sisältö
 1. Ulkoasu ja sanoma ovat linjassa muun markkinointiviestinnän kanssa.
 1. Sivurakenne ja sivuston arkkitehtuuri ovat loogiset, tarkoituksenmukaiset ja käytettävät.
 1. Tietoturvallisuus on huomioitu kaikissa valinnoissa.

Mitä kotisivujen julkaisun jälkeen?

Mielenkiinnon ylläpitämiseksi sivuston sisällön on elettävä. Uutta sisältöä on hyvä tuottaa suunnitelmallisesti esimerkiksi blogien, ajankohtaisten ja uutisten muodossa. Myös yrityksen palvelujen kehittymisen on syytä näkyä sivustolla.

Tärkeää on mielenrauha hyvin hoidetusta sivuston ylläpidosta. Koska WordPress kehittyy koko ajan, on sivusto pidettävä ajan tasalla päivityksissä. Sama koskee myös lisäosia ja teemoja. Mitä enemmän sivustolla on muuttuvaa sisältöä, sitä tärkeämmässä roolissa on sen keskeytyksettömyys. Hyvin ylläpidetty sivusto on säännöllisesti varmuuskopioitu ja sen päivitykset hoidettu. Näin torjutaan ja minimoidaan vahinko mahdollisissa ongelmatilanteissa, joissa pahimmillaan joudutaan palauttamaan sivusto varmuuskopiosta.

Miksi me käytämme WordPressia?

Meillä on kymmenien vuosien kokemus verkkosivujen tekemisestä. Olemme tulleet siihen tulokseen, että monipuolisuutensa ja mukautumiskykynsä vuoksi WordPress on lähes kaikissa tapauksissa paras vaihtoehto toteuttaa toimiva verkkosivukokonaisuus, jota on helppo kehittää myös julkaisun jälkeen.

Me osaamme valita hyvin yhteentoimivat lisäosat, jotka on todettu hyviksi, ja osaamme mukauttaa ne palvelemaan asiakkaan liiketoimintaa verkossa. Mietimme markkinointiviestinnän kokonaisuuden, johon kuuluu myös WordPressin parhaat ominaisuudet. Google-mainonta, hakusanaoptimointi, somemainonta pystytään yhdistämään kokonaisuudeksi, jolloin käyttökokemus jatkuu sivustolta toiselle.

Lue referenssejämme kotisivuprojekteista: Insinööritoimisto Savolainen ja Pro Kala.

cta-tyonayte-insinooritoimisto-savolainen

Tutustu työnäytteisiimme.

Kun tarvitset toimivan kotisivukokonaisuuden, ota yhteyttä.

Sami Lappi
Myyntijohtaja
0400 219 735
[email protected]

Tilaa uutiskirje