Kotisivujen ylläpito

Kotisivujen ylläpitopalvelu varmistaa kotisivujesi sujuvan toimimisen nyt ja jatkossa. Asiakkaat löytävät palvelusi verkosta luotettavasti ja keskeytykset jäävät mahdollisimman lyhyiksi.

Ota yhteyttä

Mikä on kotisivujen ylläpitopalvelu?

Ylläpitopalvelu otetaan käyttöön kotisivujen toteutuksen yhteydessä. Ylläpito alkaa sivujen julkaisusta ja sisältää sivujen teknisen ylläpidon ja päivitysten suorittamisen.

Suunnittelemme kotisivut mahdolliset ongelmatilanteet ennakoiden, mutta jos ongelmia silti ilmenee, riennämme apuun. Sivujen ylläpito on järkevää ottaa osaksi yrityksesi kotisivuja, sillä ilman sitä vastuu päivityksistä, toimivuudesta ja tekniikasta siirtyy asiakkaalle sivuston valmistuttua.

Suoritamme kotisivujesi säännölliset päivitykset

Palvelu sisältää WordPress-sivujen päivitysten ja sivujen liitännäisten pitämisen ajan tasalla. Asennamme sivuston laajennusten ja teeman päivitykset säännöllisin väliajoin. Asennusprosessi pitää sivut pois käytöstä hetkellisesti, yleensä kymmenestä sekunnista muutamaan minuuttiin. Palvelun sujuvan toiminnan turvaamiseksi voit ilmoittaa ajankohdat, kuten kampanjat tms, joiden aikana toimintakatkoksia ei ainakaan haluta. Suoritamme päivitykset aina silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Järjestämme teknisen ylläpidon

Tekninen ylläpito sisältää palvelinratkaisun kotisivuille. Kun sivutila on meidän järjestämämme, ylläpitosopimus kattaa kotisivutilan ja kotisivut sekä sivuilla käytössä olevan tietokannan ja siihen liitetyn SSL-sertifikaatin, jolla sivut näkyvät HTTPS-osoitteessa. Jos sivutila on asiakkaan oma, SSL-sertifikaatti hoidetaan palveluntarjoajan kautta.

SSL-sertifikaatti salaa käyttäjän selaimen ja verkkosivun välisen liikenteen niin, ettei se ole luettavissa selkokielellä kolmannen osapuolen toimesta. Tämä tuo siis luottamusta sivustoa kohtaan. Lisäksi Google arvottaa hakutuloksissaan korkeammalle sivustoja, joilla on SSL-sertifikaatti kunnossa.

Hoidamme varmuuskopioinnin

Otamme sivuista säännölliset varmuuskopiot. Varmuuskopio-ohjelman taso määräytyy sivun käytön mukaan. Aktiivisin taso sopii sivustoille, joilla on verkkokauppa, keskustelufoorumi tai paljon eri kirjoittajia artikkeleille. Tällöin varmuuskopio tietokannasta otetaan päivittäin. Vähemmän aktiiviselle sivustolle varmuuskopionti suoritetaan harvemmin.

Teemme ehdotuksen ja sovimme varmuuskopiotason sivustokohtaisesti. Ylläpito-ohjelmamme automaattisia varmuuskopioita säilytetään palvelimellamme muutama viikko, minkä jälkeen ne siirretään arkistokovalevylle säilöön toistaiseksi. Arkistoinnin aika on sovittavissa, yleensä se on noin puoli vuotta.

Seuraamme sivujesi toimintaa

Käytössämme on monitorointipalvelu, josta saamme ilmoituksen alhaalla olevasta sivusta, yleensä jo ennen kuin kukaan muu tilannetta huomaa. Tarvittaessa ilmoitamme toimintahäiriöistä asiakkaalle.

Reagoimme virhetilanteisiin

Jos sivuilla havaitaan toimintaongelma, paikallistamme ongelman ja toimimme toimistotuntien (9‒16) puitteissa seuraavasti tilanteen vakavuudesta riippuen:

  • Alamme korjata ongelmaa 1‒5 tunnin kuluessa
  • Jos sivusto rikkoutuu niin ettei sitä kannata alkaa korjata, palautamme sivuston 1‒5 tunnissa. Palautamme aikaisemman varmuuskopioidun version sivutilaan.

Jos ongelma johtuu väärästä käytöstä tai vanhentuneista kolmannen osapuolen laajennuksista, neuvottelemme asiakkaan kanssa korvaavaan ratkaisun tekemisestä lisätyönä. Poikkeuksia ovat tilanteet, jotka johtuvat ulkoisista tekijöistä (yhteyksien katkeaminen, palvelurikko, palveluntarjoajan toimintakatkokset tms).

Vasteaikamme ei kata palvelintilan palveluntarjoajasta johtuvia syitä. Tarjoamamme kotisivutilan osalta noudatamme palveluntarjoajan toimitusehtoja.

Palvelun hinta

Hinta alkaen 30 €/kk. Laskutetaan kolmen kuukauden jaksoissa.

Palvelu sisältää:

  • Hosting-palvelut ja ylläpito
  • SSL-sertifikaatti
  • Sivuston ylläpidollisten päivitysten hoitaminen ja varmuuskopiointi
  • 1 MySQL-tietokanta, 1500‒2000 mt levytilaa, 50 gt liikennöintiä/kk
  • Puhelintuki (toimistoaikana)

Palvelun ulkopuoliset työt

Ylläpitopalvelumme sisältää sivuston teknisen ylläpidon. Sivuston sisältöjen ja rakenteen muutokset eivät kuulu ylläpidon kuukausimaksun piiriin. Muutokset käsitellään normaaleina toimeksiantoina joko tuntityönä (85 €/h) tai erillisen tarjouksen mukaan.

Ilmoitettuihin hintoihin lisätään ALV 24 %.

Tarvitsetko apua kotisivujen ylläpidossa? Jätä meille viesti.

Tarvitsetko apua ylläpitoon liittyen? Jätä viesti