Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi auttaa Googlea löytämään kotisivujesi sisällöt ja ymmärtämään niiden käsittelemiä aiheita. Potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksesi ja palvelusi hakukoneesta silloin, kun he niitä tarvitsevat.

Tarvitsetko apua?

Hakukoneoptimointi (SEO)

Hakukoneoptimointi (SEO, Search Engine Optimization) on yrityksen liiketoiminnalle tärkeä asiakashankinnan prosessi. Optimointi auttaa Googlea (siksi puhutaan myös Google-optimoinnista) löytämään kotisivujesi sisällöt ja ymmärtämään niiden käsittelemiä aiheita. Näin potentiaaliset asiakkaat voivat löytää yrityksesi ja palvelusi hakukoneesta silloin, kun he niitä tarvitsevat.

Yhä useammin asiakkaan ostoprosessi alkaa Googlesta. Kun asiakas hakee palvelustasi tietoa itse, hän on jo pitkällä ostoprosessissaan. Googlen maksuttomista hakutuloksista kotisivuillesi tulevasta liikenteestä suurin osa on peräisin ensimmäiseltä tai toiselta hakutulossivulta. Tämän vuoksi yrityksesi on tärkeää pysyä Googlen algoritmien kärryillä ja sivustosi löytyä korkeilta sijoilta Googlen hakutuloksista.

Kenelle hakukoneoptimointi on tehokas markkinointitaktiikka?

Sivuston optimointi hakukoneille on toimiva markkinoinnin taktiikka kaiken kokoisille yrityksille. Optimointi parantaa myös sivuston sisältöä ja käyttökokemusta, joten se parantaa sekä myyntiä että asiakaspalvelua verkossa. Paikallisesti toimiva kivijalkakauppa tai kansainvälisille vesille pyrkivä kasvuyritys – hakukoneoptimointi auttaa asiakkaitasi löytämään palvelusi ja tuotteesi paremmin.

Ihmiset etsivät tietoa tuotteista ja vertailevat palveluita ennen ostopäätöstä, jolle vahvistus saadaan useimmiten nimenomaan googlaamalla. Sellainen laadukas sisältö, joka vastaa hyvin asiakkaan hakuun, löytyy korkealta hakutuloksista ja pysyy myymään palveluja tehokkaasti.

Kun haluat löytyä juuri sillä hetkellä kun asiakas harkitsee palveluidesi ostamista, SEO on tehokas työkalu. Optimointiin sijoitetut resurssit ovat pitkäkestoisia ja tuovat kauppapaikallesi asiakkaita myös tulevaisuudessa.
Kun haluat lisää asiakkaita kivijalkakauppaasi, yrityksesi kotisivuille, verkkokauppaasi tai tavoittelet kansainvälisiä markkinoita, ota yhteyttä. Autamme asiakkaitasi löytämään yrityksesi ja palvelusi hakukoneista.

Hakukoneoptimoinnin hyödyt

 • Paremmat sijoitukset hakutuloksissa tuovat lisää ilmaista liikennettä kotisivuillesi.
 • Optimoinnilla saavutetut tulokset ovat pitkävaikutteisia, elleivät jopa pysyviä.
 • Vahvistaa brändiäsi. Ihmiset luottavat Googleen ja korkeilla sijoituksissa olevat brändit koetaan luotettaviksi.
 • Optimoinnilla saavutetaan monesti parempi tuotto kuin maksetulla näkyvyydellä (hakusanamainonnalla).
 • Parempi kilpailuasema verkossa. Potentiaaliset asiakkaat saadaan sinun eikä kilpailijoidesi kotisivuille harkitsemaan ostoa.
Pyydä tarjous hakukoneoptimoinnista

Mitä hakukoneoptimointi pitää sisällään?

Hakukoneoptimointi tarkoittaa toimenpiteitä, joilla parannetaan yksittäisen sivun tai kokonaisen kotisivuston sijoituksia Googlen ja muiden hakukoneiden hakutuloksissa tiettyjä hakusanoja käytettäessä. Googlen osuus hakukoneliikenteestä on niin suuri, että monesti puhutaan suoraan Google hakukoneoptimoinnista. Kuitenkin pääpiirteissään samat periaatteet optimoinnissa vaikuttavat sivustosi sijoituksiin muissakin hakukoneissa.

Hakukoneoptimoinnin kampanjoissa teemme suunnitelman löydettävyyden parantamiseksi. Suunnitelmassa pureudumme asiakkaidesi tarpeisiin ja hakuihin niiden takana. Optimointistrategia pohjaa liiketoiminnallisiin tavoitteisiin eli myynnin lisäämiseen, ei pelkästään liikenteen lisäämiseen kotisivuille.

Optimointikampanjat koostuvat eri osa-alueista:

 • Hakukoneoptimoinnin strategiatyöpaja
 • Hakusanasuunnitelma
 • Kilpailutilanteen analysointi
 • Kotisivujen auditointi
 • Tekninen hakukoneoptimointi ja tarvittavat muutokset kotisivuillesi
 • Optimointitoimenpiteiden toteutus
 • Sivuston sisältö ja sisällön muokkaukset
 • Hakusanojen ja sijoitusten seuranta
 • Raportointi ja seurantatapaamiset

Hakukoneoptimoinnin hinta

Toteutamme 1-12 kuukauden hakukoneoptimointikampanjoita. Voimme myös olla mukana konsultoimassa parhaita käytäntöjä ja toteuttavia toimenpiteitä, jos yrityksenne haluaa hoitaa toteutuksen itse.

Hakukoneoptimoinnin hinta määräytyy tehtävän työmäärän mukaan. Laajempi sivusto tai laajempi löydettävyyden optimointi vaatii suuremman määrän työtä. Aloitamme aina kampanjat strategian suunnittelutyöpajalla, jonka perusteella teemme tarkemman arvion työmäärästä ja kustannuksista, jolloin yllätyksiä ei pääse syntymään.

Kampanjoiden hinta on yleensä 340‒680 euroa kuukaudessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tavoittaa asiakkaasi silloin, kun he etsivät yrityksesi tuotteita tai palveluita hakukoneista? Haluatko, että asiakkaasi viihtyvät kotisivuillasi ja palaavat ostamaan palveluitasi? Haluatko, että asiakkaasi löytävät yrityksesi Googlesta ja tulevat käymään verkkokaupassasi? Haluatko saavuttaa kaiken tämän ilman mainosrahaa?

Silloin hakukoneoptimointi on yrityksellesi tehokas markkinoinnin keino.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Tiimi

Strategiat
Hakukoneoptimointi
Yrittäjä

041 5047 996

[email protected]

Osaaminen

Google Ads Search, Google Analytics, OBAN International SEO Training

Kokemus

15 vuotta verkkokehitystä, kotisivujen suunnittelua ja markkinointia.

Ammatilliset intohimoni ovat hakukoneoptimointi sekä Googlen hakukoneen ja ihmisten verkkokäyttäytymisen laajamittainen ymmärtäminen.

Tutustu Timoon

Tarvitsetko hakukoneoptimointia? Ota yhteyttä.